1970 yılında koruma derneği tarafından tamir edilmiştir.
2011 yılında Fatih Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılmıştır.
Öne Çıkan Özellikleri:
Minberini caminin imamı Ali Efendi koydurmuştur.
Kare planlı ve moloz taşla inşa edilmiştir. Sonradan ahşap olarak yapılmış son cemaat yeri ve önüne camekanlı ayakkabılık yapılmıştır. Son cemaat yerinde solda imam odası, sağda üst mahfil merdiveni bulunmaktadır.
Harimde, giriş kapısı duvarının üzeri boydan boya, ahşap dört direk üstünde ve ahşap korkuluklu üst mahfil bulunmaktadır.
Duvarlar alt pencerelerin üzerine kadar lambri ile kaplanmıştır. Mihrap çini, kürsü cilalı ahşap, minber beyaz boyalı ahşaptandır. Ahşap tavan, çıtalarla süslü ve yeşil yağlı boya ile boyanmıştır. Caminin çatısı ahşap olup, üzeri kiremitle örtülmüştür.
Avlu girişinin hemen sağında avlu duvarına bitişik olan minarenin kaidesi taşla yapılmış, üzerine seramik kaplanmıştır. Minare gövdesi kiremitle örülmüş olup, şerefesi taş, külahı kurşun kaplamalıdır..
Bilinmeyen bir tarihte bir Arap’ın cami avlusuna kuyu kazısıdan dolayı Arap Kuyusu Camii de denilmiştir. Solunda ve mihrabı önünde mezarlığı vardır. Caminin avlu giriş kapısının karşısında 1600 tarihli, halen akmakta olan çeşme, Ahmed Dede’nin hayratıdır. Vaktiyle bu camide Sünbülî Tarikatı’nın hizmet icra ettiği zikredilmektedir. Cumhuriyet döneminde tekkelerin kapatılması ile bina cami olarak kullanılmaya devam etmiştir.
Avluda, Bizans sütun başlığı üzerine konan yassı bir taş, musalla taşı olarak kullanılmaktadır.